Ρεύμα: Κατατέθηκε η τροπολογία για αναδρομική επιδότηση έως 600 ευρώ

Η ενίσχυση θα δοθεί σε εισοδήματα έως 45.000 ευρώ

«Aπό τον Ιούλιο θα έχουμε μείωση κατά 85% στο κομμάτι της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα νοικοκυριά, 82% για τις επιχειρήσεις και 90% για τα αγροτικά τιμολόγια, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης η ρύθμιση με την οποία παρέχεται αναδρομικά έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η επιδότηση θα φτάσει έως και τα 600 ευρώ και καλύπτει καταναλώσεις από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022.

Ρεύμα: Συμφωνία με Κομισιόν για πλαφόν στις τιμές του ρεύματος

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος» η συζήτηση του οποίου στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022.

Λογαριασμοί ρεύματος ΔΕΗ

Η επιδότηση θα φτάσει έως και τα 600 ευρώ και καλύπτει καταναλώσεις από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022 / Eurokinissi

Για την επιστροφή του ποσού θα μετρήσει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και όχι η περίοδος κατανάλωσης.

Υπενθυμίζεται πως αναδρομικά θα δουν όσοι είχαν συνολική αύξηση ρεύματος πάνω από 30 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο, ενώ η επιστροφή θα αφορά τις αυξήσεις που δεν καλύφθηκαν από τις ισχύουσες επιδοτήσεις κράτους και παρόχων.

Αναδρομική επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι τη δικαιούνται

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

Ρεύμα: Μειωμένη κατά 85% η ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο

Αν υπόχρεος υποβάλλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021. 

Έρχεται νέο επίδομα καυσίμων – Πόσο θα είναι το νέο Fuel Pass

Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας και εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, λαμβάνονται υπόψη όπως έχουν δηλωθεί έως την 1η Μαΐου 2022.

Διαγραφή οφειλών από ΔΕΗ: Ποιους αφορά – Άνοιξε η πλατφόρμα

Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας, καθώς και του εισοδήματος φορολογικού έτους 2021, λαμβάνονται όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης για λήψη οικονομικής ενίσχυσης κάθε δικαιούχου.

Επικαιροποίηση στοιχείων στην εφορία: Πώς θα την κάνετε

Απαραίτητη προϋπόθεση για λήψη οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται από τον νόμο να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή αίτησης για λήψη οικονομικής ενίσχυσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top