Μπαίνει πλαφόν 3% στις αυξήσεις για τα επαγγελματικά ενοίκια

θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των επιχειρήσεων για αισχροκέρδεια

Πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου βάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις.

«Θα θεσπίσουμε ειδική διάταξη που θα ορίζει πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων από 1/1/22 στο 3%. Δεν θα επιτρέπουμε τη σύνδεση με τον πληθωρισμό αλλά θα υπάρχει όριο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή.

Μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα ψητοπωλεία για τις τιμές σε σουβλάκι-γύρο

Όπως εξήγησε, «ο λόγος που το αποφασίζουμε αυτό είναι για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις από υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων δεδομένου ότι πληθωρισμός είναι εισαγόμενος και δεν απηχεί την ανάπτυξη της οικονομίας. Να βοηθήσουμε την αγορά να παραμείνει όρθια».

Παράλληλα, θα δημοσιοποιείται η επωνυμία των επιχειρήσεων, στις οποίες διαπιστώνεται αισχροκέρδεια.

Επάρκεια τροφίμων: Γιατί μπήκε πλαφόν στο ηλιέλαιο

«Τώρα έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από την αισχροκέρδεια. Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί και η πτώση της τιμής φάνηκε σε πρατήριο καυσίμων σε 24 ώρες. Οι έλεγχοι έχουν αρχίσει να αποδίδουν και κατάλαβε η αγορά πως να κινείται. Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι είναι βούληση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και εμού να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο για αν βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να περάσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση που η παράνομη εισβολή Ρωσίας έχει φέρει», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Αν υπάρξουν και άλλα μέτρα που θα κριθεί σκόπιμο να πάρουμε στο μέλλον, αυστηρότερα, είμαστε εδώ για να τα πάρουμε», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top