Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί φέτος – Ποιοι θα το πάρουν

Πώς να υπολογίσετε το ποσό

Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε θα δοθεί – Ποια νοικοκυριά θα το λάβουν

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή φέτος θα δοθεί στις 20 Απριλίου.

Πώς θα υπολογίσετε το δώρο Πάσχα

Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέρθηκε, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο

Ισούται με μισό (1/2) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Επιδότηση για καύσιμα: Ποιο θα είναι το εισοδηματικό όριο

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής, που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ, να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Πάσχα, που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.

Τι γίνεται εάν εργαστήκατε για μικρότερο διάστημα σε έναν εργοδότη

Σε περίπτωση, όμως, που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου.

Κουπόνι για καύσιμα, έκτακτο επίδομα Πάσχα και επιδότηση σε ρεύμα-αέριο

Υπολογίζεται ως εξής: προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, ενώ για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Εάν η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες, δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Παραδείγματα

Ιδιωτικός υπάλληλος που εργάστηκε από 1/1/2022 έως 30/4/2022 στον ίδιο εργοδότη με μεικτές αποδοχές 1000 ευρώ. Δικαιούνται δώρο Πάσχα 520,83 ευρώ (500 ευρώ το δώρο Πάσχα και 20,83 ευρώ η προσαύξηση του επιδόματος αδείας).

Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Ιδιωτικός υπάλληλος που εργάστηκε από 1/1/2022 έως 18/3/2022 στον ίδιο εργοδότη με μεικτές αποδοχές 900 ευρώ. Δικαιούνται δώρο Πάσχα 300,78 ευρώ (288,75 ευρώ το δώρο Πάσχα και 12,03 ευρώ η προσαύξηση του επιδόματος αδείας).

Εργατοτεχνίτης με ημερομίσθιο 25 ευρώ που έχει εργαστεί από 1/1/2022 έως 30/4/2022. Δικαιούνται δώρο Πάσχα 390,62 ευρώ (375 ευρώ το δώρο Πάσχα και 15,62 ευρώ η προσαύξηση του επιδόματος αδείας).

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top