Σκρέκας: Νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια την επόμενη εβδομάδα 

«Σπάνε τα κοντέρ» οι αυξήσεις τιμών σε ενέργεια και καταναλωτικά αγαθά  

«Φωτιά» πήρε ο πληθωρισμός φτάνοντας στο 7,2%, καθώς οι ανατιμήσεις σε καύσιμα και βασικά είδη διατροφής σπάνε τα κοντέρ! Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέο «πακέτο στήριξης» για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ωστόσο η αντιπολίτευση ζητά πιο δραστικά μέτρα, όπως τη μείωση των ειδικών φόρων. 

Υψηλό 26 ετών για πληθωρισμό: Εκτινάχθηκε στο 7,2% τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πριν καν ενσωματωθούν οι εκρηκτικές αυξήσεις που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα νοικοκυριά βρέθηκαν αντιμέτωπα με αυξήσεις πάνω από 71% στο ρεύμα, 78,5% στο φυσικό αέριο, 41,5% στο πετρέλαιο θέρμανσης και πάνω από 23% στα καύσιμα. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η βενζίνη σε όλη την Ελλάδα έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ.  

«Φωτιά» έχει πάρει και το «καλάθι» της νοικοκυράς με το ψωμί να πωλείται περίπου 6% ακριβότερα, τα λάδια σχεδόν 17%, τα φρούτα 9,8%, τα λαχανικά πάνω από 15%, το κρέας ως και 14,4%.  

Γεωργιάδης: Δεκαπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του  φυσικού αερίου!

Σκρέκας: Μέτρα  για την ακρίβεια την επόμενη εβδομάδα

Αξιοποιώντας τους πόρους από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, που υπολογίζεται ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 δισ ευρώ, η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει πλαίσιο στήριξης για όσο διαρκεί η κρίση

«Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των μικρών καταστημάτων και των νοικοκυριών στις ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις ενέεργειας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε ο κ. Σκρέκας.  
 
 

Κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια  

 

Με φόντο την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που δείχνει ότι το 65% των νοικοκυριών πληρώνει πολύ περισσότερο για τους λογαριασμούς του σπιτιού, ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στην αγορά της Καλαμάτας. 

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια – Οικονόμου: Ανεύθυνος καιροσκόπος

«Γιατί δεν προχωράει άμεσα στην μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η Κομισιόν; Γιατί δεν προχωράει άμεσα στη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να  απαντά ότι «η εθνική διατίμηση που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα οδηγούσε σε απομόνωση τη χώρα».   

Να μπει πλαφόν στην τιμή της ενέργειας δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δήλωσε:  

«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πολιτικές, που μέχρι χθες απαξίωνε ο κύριος Μητσοτάκης, όπως η  επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας για να περιοριστούν οι συνέπειες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top