Σε αναμονή ακόμη από το 2016 χιλιάδες ασφαλισμένοι για τη σύνταξη!      

Χατζηδάκης: Τέλος στις καθυστερήσεις με τον ψηφιακό «πύργο ελέγχου»   

Επί πέντε ή ακόμα κι έξι χρόνια, χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους. Το νέο ψηφιακό σύστημα του ΕΦΚΑ φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε σήμερα, ότι όχι μόνο θα ελέγχεται ηλεκτρονικά η πορεία των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και η απόδοση των υπαλλήλων.

Χατζηδάκης: «Στο Πειθαρχικό υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν πολίτες»

Η κυρία Γιάννα Παλαιολόγου δηλώνει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Star: «Ο άνδρας μου πέθανε το 2016,  μέχρι το 2019 ήμουν χωρίς σύνταξη. Τότε μου έδωσαν την προσωρινή. Από το 2019 μέχρι τώρα είμαι με 324 ευρώ τον μήνα».   

Ακόμα 130.000 χιλιάδες πολίτες παραμένουν όμηροι της γραφειοκρατίας του ΕΦΚΑ.

Ψηφιακός «πύργος ελέγχου» βάζει φρένο στη γραφειοκρατία 

Ο νέος ψηφιακός «πύργος ελέγχου»  του ΕΦΚΑ επιχειρεί να βάλει φρένο στα γραφειοκρατικά προσκόμματα και την ταλαιπωρία των πολιτών. Το  νέο ψηφιακό εργαλείο θα παρακολουθεί  την πορεία των αιτήσεων, το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων,  αλλά και εκείνων που εκδίδονται κάθε μέρα.  Στο μικροσκόπιο μπαίνει, όμως και η αποδοτικότητα των υπάλληλων. 

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα το 25% όσων χειρίζονται φακέλους, εκδίδουν μόλις 2 συντάξεις τον μήνα!

Εκκρεμείς συντάξεις: Σε ποια Ταμεία υπάρχει σημαντική επιτάχυνση
 

 «Ο ΕΦΚΑ μπορεί να διαπιστώσει πως προχωρούν τα πράγματα στις συντάξεις ποια διεύθυνση δουλεύει και ποια δεν δουλεύει ποιος εισηγητής δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει.  Στόχος είναι 3 συντάξεις την ημέρα ανά εισηγητή και θα υπάρχει αντίστοιχη πίεση στους διευθυντές» δήλωσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. 

Στη δήλωση του κ. Χατζηδάκη αντέδρασε η Ν. Βασιλοπούλου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής: «Στοχοποιεί και απαξιώνει τους εργαζόμενους και τον ίδιο τον φορέα για να κάνει εύκολη την εμπλοκή των πιστοποιημένων ιδιωτών». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top