Αυξάνεται η επιδότηση για ηλεκτρικό ρεύμα και επίδομα θέρμανσης

Τι κερδίζουν τα νοικοκυριά - Τι αλλάζει στα εισοδηματικά όρια

Αύξηση της επιδότησης για την ηλεκτρική ενέργεια, κατά 40% με 50%, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, την ώρα που τα νοικοκυριά βλέπουν με… τρόμο τις τιμές της ενέργειας να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Αυτό σημαίνει ότι από τα 30 ευρώ τη μεγαβατώρα, θα φτάσει στα 40 με 45 ευρώ κι έτσι τα νοικοκυριά θα έχουν κάθε μήνα έκπτωση 14-15 ευρώ, αντί για 9 ευρώ.

Το κονδύλι υπολογίζεται ότι θα ανέβει από τα 180 εκατ. ευρώ, στα 280 με 300 εκατ. ευρώ. 

Αυξάνεται κατά 50% η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Αυξημένο θα είναι και το ποσό για το επίδομα θέρμανσης, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου με τιμές αυξημένες κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 20% και έτσι το μέγιστο ποσό (που πέρυσι έφτανε μέχρι τα 650 ευρώ) πιθανόν να φτάνει έως το 800 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται οι δικαιούχοι λόγω των υψηλών τιμών

Παράλληλα, θα διευρυνθεί το εισοδηματικό όριο, ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά.

Πέρυσι, το όριο για τον εργένη ήταν στα 12.000 ευρώ και για τον παντρεμένο στα 20.000 ευρώ. Φέτος, το όριο για τον εργένη θα ανέλθει στα 15.000 ευρώ και για τον παντρεμένο στα 25.000 ευρώ. Για κάθε παιδί υπάρχει προσαύξηση 2.000 ευρώ, η οποία ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επιδότηση του φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί κατά 494% από την αρχή του χρόνου.

Θα διατεθούν ως επιδότηση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ. Αυτό που εξετάζεται είναι αν θα είναι υπό τη μορφή επιδότησης θέρμανσης ή έκπτωσης στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top