Αυξάνεται κατά 50% η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος 

«Ασπίδα» και για τις εκρηκτικές αυξήσεις στο φυσικό αέριο

Σε αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψει το «ηλεκτροσόκ» στα νοικοκυριά, από το ράλι στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου. 

Έρχεται βαρύς χειμώνας και το κόστος της θέρμανσης τρομάζει τα νοικοκυριά

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πέρα από την παράταση της επιδότησης τουλάχιστον και στο πρώτο τρίμηνο του 2022, στο τραπέζι είναι και η αύξηση του ποσού, καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί

Τριπλή επιδότηση καταναλωτών για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης

Ποιο είναι το πρόβλημα;  Η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος «σκαρφαλώνει» κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά και ήδη είναι αυξημένη 240% από την αρχή του χρόνου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα στους λογαριασμούς όλων των νοικοκυριών, για όλους τους παρόχους, θα αυξηθεί 40 με 50%. Έτσι από τα 30 ευρώ τη μεγαβατώρα, θα φτάσει στα 40 με 45 ευρώ κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα νοικοκυριά θα έχουν κάθε μήνα έκπτωση 14 με 15 ευρώ,  αντί για 9 ευρώ. Το κονδύλι υπολογίζεται ότι θα ανέβει από τα 180 εκατ. ευρώ στα 280 με 300 εκατ. ευρώ. 

Τιμή φυσικού αερίου: Άλμα 25% στις ευρωπαϊκές αγορές! 

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι διαβουλεύσεις για την επιδότηση του φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί κατά 494% από την αρχή του χρόνου. Θα διατεθούν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ και εξετάζεται αν θα είναι υπό τη μορφή επιδότησης θέρμανσης ή έκπτωσης στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top