Επιδότηση σε εστίαση: Πληρωμές για 20.000 επιχειρήσεις τις επόμενες μέρες

Τι θα γίνει με το πρόγραμμα επιδότησης τουριστικών επιχειρήσεων

Πάνω από  30.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για τη δράστη του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση της εστίασης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Έχει πληρωθεί το 1/3 αυτών και η πρόβλεψη είναι να ολοκληρωθούν οι πληρωμές έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα:  

Εστίαση: Έως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι πληρωμές από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 

•    ως τώρα περίπου 10.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει περί τα 100 εκατ. ευρώ (υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 είναι δικαιούχοι)
•    έχει δοθεί παράταση ως τέλος Σεπτεμβρίου για την επανυποβολή αιτήσεων που απορρίφθηκαν λόγω λαθών (τουλάχιστον 5.000)
•    εκτιμάται ότι από το κονδύλι των 330 εκατ. ευρώ θα διατεθούν πάνω από 280 εκατ. ευρώ

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πιέσεις και συζητήσεις για αντίστοιχο πρόγραμμα στο λιανεμπόριο αλλά αναζητείται φόρμουλα, προκειμένου να μην κοπεί από την Κομισιόν (πρόκειται για κονδύλια ΕΣΠΑ).

Υπάρχει σενάριο τα αδιάθετα ποσά από το πρόγραμμα της εστίασης να πέσουν στο λιανεμπόριο, ωστόσο από μόνα τους τα ποσά δεν αρκούν.

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα είναι οριζόντιο αλλά στοχευμένο σε κλάδους που είχαν μεγάλη απώλεια τζίρου (κυρίως ένδυση, υπόδηση, εποχικά είδη)

Την Παρασκευή, εξάλλου, θα γίνουν οι πρώτες εντάξεις στο πρόγραμμα επιδότησης τουριστικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, πρακτορεία, λεωφορεία) και εντός 10 ημερών οι πρώτες πληρωμές.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ (300 εκ. για μικρομεσαίες και 50 εκ. για μεγάλες) και οι αιτήσεις υποβάλλονται ως 29 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top