Φωτιές: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους

Προβλέπεται στεγαστική συνδρομή με 80% κρατική βοήθεια και 20% άτοκο δάνειο

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών θα γίνουν σήμερα στις 17:00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Σταϊκούρας για φωτιές: Αποζημιώσεις μέχρι 6.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό

Το συνολικό κόστος των μέτρων για τους πληγέντες από τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια, αλλά και στις άλλες περιοχές της χώρας που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές, όπως η Ηλεία, η Αρκαδία και η Μάνη, φαίνεται πως θα ξεπεράσει το 1,5 δις ευρώ.

Φωτιά Εύβοια: Όγδοη μέρα πύρινου ολέθρου – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Στο χθεσινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο μέτρων ανακούφισης που υπολογίζεται στα 500 εκατ. ευρώ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μόλις υπάρξει μία σαφής εικόνα από την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, το ποσό αυτό θα αυξηθεί.

Μητσοτάκης: «Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν»

Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το πακέτο με τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Βόρεια Αττική: Στάχτη έγιναν σπίτια και επιχειρήσεις από τις φωτιές

«Ήδη έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για αναδασώσεις, κατά προτεραιότητα στην Εύβοια και την Αττική. Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Το στοίχημά μας είναι να γίνουν πρότυπα μιας νέας αρχής, μιας δυναμικής επανεκκίνησης, στην οποία είμαι σίγουρος ότι ιδρύματα, επιχειρήσεις και, πάνω απ’ όλους, η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα ανταποκριθούν» είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Kαμένο σπίτι στη βόρεια Εύβοια- φωτογραφία Eurokinissi

Kαμένο σπίτι στη βόρεια Εύβοια- φωτογραφία Eurokinissi

Στόχος της κυβέρνησης είναι να χορηγηθούν οι αποζημιώσεις γρήγορα κι εύκολα χωρίς να ταλαιπωρηθούν άλλο οι πολίτες. «Οι ζημιές άρχισαν ήδη να καταγράφονται και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως, με απλή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου, την οποία θα υποβάλει σε μία και μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα» ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός.

Φωτιές: Εννέα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με υπεύθυνες δηλώσεις μέσα από το σύστημα προκαταβολών και όταν θα γίνει η καταγραφή για σπίτια και καλλιέργειες να γίνει η πλήρης αποζημίωση.

 • Επιδότηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες συν 600 ευρώ για πολύτεκνους και άλλα 600 ευρώ για άτομα με αναπηρία
 • 6.000 ευρώ για τις οικοσυσκευές σε κάθε νοικοκυριό
 • Επιδότηση ενοικίου
 • Σε δεύτερο χρόνο στεγαστική συνδρομή με 80% δωρεάν κρατική βοήθεια και 20% άτοκο δάνειο 
 • Εξάμηνο «πάγωμα» φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων 
 • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ
 • Εξάμηνο «πάγωμα» κατασχέσεων – πλειστηριασμών
 • Επιχορήγηση των επιχειρήσεων με βάση το νέο πλαίσιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο
 • Αγροτικές αποζημιώσεις
 • Αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που καταστράφηκαν
   

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top