Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις

Έρχεται η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού των 1.000 - 4.000 ευρώ

«Θα συνεχιστεί η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων», δήλωσε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ

Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεων για τον 70 κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι, καθώς λήγει η προθεσμία, μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί συνολικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myBusinessSupport», ξεπερνά τις 298.000 και ήδη 282.302 δικαιούχοι έχουν μοιραστεί 789,1 εκατ. ευρώ. Το ποσό που θα δοθεί αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Ενίσχυση έως 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Ήδη έχουν καταβληθεί 789,1 εκατ. ευρώ σε 282.302 δικαιούχους, καλύπτοντας έτσι πάνω από το 95% των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης, ενώ εντός της εβδομάδας  αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή 200 εκατ. ευρώ σε περίπου  20.000 δικαιούχους.

Ενοίκια Μαΐου: Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσονται από την καταβολή τους

Με την καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 κλείνει και ένας κύκλος μιας σημαντικής μορφής ενισχύσεων, που υιοθετήθηκε στις αρχές της πανδημίας και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.

Έρχεται η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού των 1.000 - 4.000 ευρώ

Πλέον, τη σκυτάλη παίρνει η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία  αφορά επιχειρήσεις οι οποίες ήταν κλειστές τον Απρίλιο, ενώ ανάλογο μέτρο εξετάζεται να εφαρμοστεί και για επιχειρήσεις, που ήταν κλειστές τον Μάιο.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Το ύψος του ποσού θα λάβει κάθε δικαιούχος θα εξαρτάται από την χρονική διάρκεια, που έμεινε κλειστή η επιχείρηση τον Απρίλιο και τον αριθμό των αριθμό των εργαζόμενων.

Τα ποσά που θα διατεθούν με αυτό το νέο μέτρο στήριξης αρχίζουν από 1.000 και φτάνουν έως και 4.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:
•    1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
•    2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
•    4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top