Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση της εστίασης  

Μέχρι πότε θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και τα τιμολόγια

Εστίαση

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σχετικά με το νομοσχέδιο της φαρμακευτικής κάνναβης.   

Παραδοχή Γεωργιάδη για φαρμακευτική κάνναβη: Κάναμε λάθος το 2018  

Όπως πρόσθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης μέχρι τις 31 Ιουλίου θα μπορούν να υποβληθούν οι  αιτήσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα μπορούν να κατατεθούν τα τιμολόγια.  

Ο κ. Γεωργιάδης  απαντώντας σε σχόλιο του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Χαρίτση, ανέφερε συγκεκριμένα ότι  την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξει  επισήμως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των κεφαλαίων των επιχειρήσεων εστίασης που αφορούν στην αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνησή τους. 

Στήριξη της εστίασης στην Ελλάδα με 500 εκατ. ευρώ από την ΕΕ!

Την Πέμπτη η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14 Μαΐου, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων/

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται ο καθένας, ώστε οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους. 

Σημείωσε ακόμη ότι  εάν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής.  

Εστίαση: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 100.000 ευρώ

Ο Υπουργός αιτιολόγησε την απόκλιση των τεσσάρων ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό ανοίγματος της πλατφόρμας λέγοντας ότι η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της σήμερα το μεσημέρι και γι’ αυτό υπήρξε η καθυστέρηση. «Όμως από αυτή τη στιγμή και πέρα το πρόγραμμα που είναι συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ για την υποβοήθηση του ανοίγματος της εστίασης θα τρέξει γρήγορα» διαβεβαίωσε ο Υπουργός.  
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top