Τέλος το χαρτί στις τράπεζες: Τι αλλάζει στα γκισέ

Ε-banking και emails αντικαθιστούν την ενημέρωση βιβλιαρίου

H νέα εφαρμογή του gov.gr, govApp, η οποία προσφέρει πλέον 822 υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες και η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συστηθείτε (Know Your Customer - eGov -KYC), παρουσιάστηκε τον από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον Δεκέμβριο

Τέλος στη παραδοσιακή μορφή επικοινωνίας με τους πελάτες τους βάζουν σταδιακά οι τράπεζες.

Με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους, στις σχετικές επαφές με το τραπεζικό πελατολόγιο τα emails θα κυριαρχήσουν, ενώ η παρακολούθηση δανειακών προϊόντων, επενδυτικών χαρτοφυλακίων και καταθετικών λογαριασμών, σύντομα θα γίνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω e-banking.

Τράπεζες: Τέλος από 12 Απριλίου η ταλαιπωρία για επικαιροποίηση στοιχείων

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έκδοση βεβαίωσης ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, που από εφέτος μπορεί να ολοκληρωθεί σε όλες τις μεγάλες τράπεζες μέσω e-banking, χωρίς διπλή επίσκεψη σε κατάστημα (αίτηση – παραλαβή) και δίχως κόστος.

Τι αλλάζει στα γκισέ – Τέλος στα έντυπα βιβλιάρια

Παράλληλα, προγραμματίζεται από κάποιους ομίλους η πλήρης κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων στις καταθέσεις.

Τράπεζες: Ξεκίνησε η ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη για συναλλαγές με κάρτες

Ήδη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν εκτελούνται τέτοιες συναλλαγές στο γκισέ, παρά μόνο σε αυτόματες μηχανές, σε καταστήματα φυσικά που είναι τοποθετημένες.

Οι τράπεζες που επιτρέπουν μέχρι σήμερα ενημερώσεις βιβλιαρίων στο κατάστημα είναι η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς και η Eurobank. Αυτό είναι δυνατό μέσω «Μηχανημάτων Αυτόματης Ενημέρωσης», που είναι εγκατεστημένα σε συγκεκριμένα καταστήματά τους.

Ωστόσο, από την 1η Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε πλήρη κατάργηση της έκδοσης και ενημέρωσης βιβλιαρίων. Από εδώ και στο εξής, η πληροφόρηση των πελατών της θα γίνεται μόνο μέσω e-banking ή με τα ηλεκτρονικά statements που θα αποστέλλονται στο e-mail.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top