Κατώτατος μισθός: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για επανακαθορισμό του

Τι ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης στη Βουλή με αφορμή οδηγία της ΕΕ  

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εξέταση της Πρότασης Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

900.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπορεί να πάρουν αύξηση λόγω οδηγίας ΕΕ!

«Τώρα που, λόγω των εμβολιασμών, φαίνεται ένα φως στο τούνελ της κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δώσει νέα παράταση, αλλά να ξεκινήσει η διαδικασία με βάση τις προβλέψεις του νόμου του 2013 που ψήφισε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Θα γίνει όπως προβλέπεται από το νόμο διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, θα ληφθούν υπόψιν οι απόψεις της ΤτΕ και του ΚΕΠΕ καθώς και τα όσα έχουν μεσολαβήσει την τελευταία διετία. Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί», ανέφερε ο υπουργός. 

Ο κ.  Χατζηδάκης επισήμανε ότι καθώς ολοκληρώνεται ένας κύκλος με την πανδημία και ανοίγει ένας άλλος, για πιο θετικές εξελίξεις, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να κλείσει η εκκρεμότητα σε σχέση με τον κατώτατο μισθό και οι επόμενες αναπροσαρμογές να γίνουν σε πολύ πιο θετικό έδαφος για την οικονομία και τους εργαζόμενους.

Έκδοση συντάξεων και από ιδιώτες προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός  Εργασίας οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινούν πλέον κάθε άνοιξη και θα ολοκληρώνονται κάθε καλοκαίρι. Επομένως η πρώτη σχετική απόφαση θα ληφθεί το καλοκαίρι του 2021, η επόμενη το καλοκαίρι του 2022 κ.ο.κ.

«Θέλω να πω στους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση αυτή  είναι ο βασικός τους σύμμαχος, γιατί μπορεί να φέρει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές και να ωθήσει την ανάπτυξη. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μετά την υπέρβαση της κρίσης, ώστε η οικονομία να προχωρήσει δυναμικά από το καλοκαίρι και μετά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top