Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Απαλλαγή έως 50% για τους τρεις πρώτους κύκλους

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για τα νέα μέτρα στήριξης

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης όσον αφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Έξι σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια επίτευξης μιας όσο τον δυνατόν ομαλής μετάβασης στο άνοιγμα της αγοράς, μετά από ένα παρατεταμένο lockdown. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Μητσοτάκης: Έξι νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων, ανακοίνωσε:

  • Βελτίωση των όρων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, 2, 3

Μέρος της ενίσχυσης καθίσταται μη επιστρεπτέο για τους τρεις πρώτους κύκλους, βάσει κριτηρίων για τις απώλειες τζίρου που υπέστησαν οι επιχειρήσεις εντός του 2020, με προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η απαλλαγή φτάνει το 50%. Το κόστος του μέτρου εκτιμάται στα 570 εκατ. ευρώ.

  • Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Τον Απρίλιο εγκαινιάζεται ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το ποσοστό της απαλλαγής διαμορφώνεται στο 50%, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως τέλος Αυγούστου. Προβλέπεται αυξημένη ενίσχυση για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό και κλάδους όπου εφαρμόστηκαν περιορισμοί. Επίσης, τα ποσά θα είναι αυξημένα και θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ.

Oι νέες επιχειρήσεις που είναι πληττόμενες κι έκαναν έναρξη εργασιών μετά τον Δεκέμβριο του 2019, θα είναι επιλέξιμες ανεξαρτήτως τζίρου, αν δεν έλαβαν ενίσχυση από τις δύο τελευταίες Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

Το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 1 δις ευρώ.

Eπιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ένα δις. ευρώ για τους νέους δικαιούχους

  • Διεύρυνση των περιόδων αποπληρωμής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών

Παρατείνεται η περίοδος για όλους τους κύκλους πληρωμής από 40 σε 60 δόσεις, ενώ δίνεται δυνατότητα εφάπαξ επιστροφής του ποσού, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top