Ελεγκτικό: Τι έγινε με την προσφυγή συνταξιούχων για αναδρομικά-επικουρικές

Πληροφορίες για παραπομπή στην Ολομέλεια της υπόθεσης    

νομίσματα

Στο Δ΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκε μία εκ των τεσσάρων προσφυγών των συνταξιούχων κατά των περικοπών συντάξεων, τα αναδρομικά και τις επικουρικές,  που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα. 

Αναδρομικά: Η κρίσιμη δίκη για δώρα και επικουρικές

Δεν υπήρξε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο, αλλά λόγω της πανδημίας οι συνήγοροι κατέθεσαν δηλώσεις ότι συναινούν να διεξαχθεί η δίκη, χωρίς να αγορεύσουν. Για τις άλλες τρεις υποθέσεις, ο συνήγορος του δημοσίου δεν συναίνεσε. 

Οι συνταξιούχοι ζητούν  δικαστική προστασία για τις περικοπές των συντάξεων τους που έγιναν πριν και μετά την εφαρμογή του «νόμου Κατρούγκαλου»  Οι διεκδικήσεις κατά περίπτωση αφορούν την χρονική περίοδο 2011 έως 2020. Όλοι στρέφονται κατά του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές είναι αντίθετες στις συνταγματικές επιταγές και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Απόφαση σταθμός για αναδρομικά πενταετίας στους συνταξιούχους!

Το Δ Τμήμα επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα σκοπεύει να αναπέμψει αυτή και τις υπόλοιπες υποθέσεις στην ολομέλεια, λόγω της σοβαρότητας τους. 

Η υπόθεση των συνταξιούχων που απασχόλησε το Ε.Σ. έχει χαρακτήρα πιλοτικής δίκης. Εκκρεμούν προς εκδίκαση περίπου 70.000 ανάλογες ομαδικές αιτήσεις (1.700 δικογραφίες).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top