Lockdown: Ποια καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

Δείτε στο video πού έκαναν τις βόλτες τους ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οι πολίτες

Την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους την Κυριακή 3 Ιανουαρίου έχουν όσοι καταναλωτές το επιθυμήσουν, καθώς τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), και τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο 07:00-21:00.

Click away: Ανοιχτά προαιρετικά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Για το λιανεμπόριο είχε προηγηθεί και σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που ανέφερε ότι α καταστήματα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας με click away την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00, βάσει της απόφασης Δ1.α/Γ. Π.οικ 83978 - ΦΕΚ 5791/30-12-2020,

Να σημειώσουμε ότι όσοι επιθυμείτε να μεταβείτε στο σούπερ μαρκετ θα πρέπει να δείτε πρώτα αν θα είναι ανοιχτό, καθώς κάποιες αλυσίδες έχουν ανακοινώσει πως θα λειτουργήσουν, ενώ κάποιες άλλες όχι.

Γεωργιάδης: «Τα καταστήματα δούλεψαν με click away και σώθηκαν»

Με SMS στο 13033 η μετακίνηση για ψώνια

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετακίνησή σας στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα για «παράδοση εκτός» θα πρέπει να στείλετε γραπτό μήνυμα με το νούμερο 2 στο 13033 ή να συμπληρώσετε το ανάλογο έντυπο μετακίνησης, (forma.gov.gr: Εκτύπωση βεβαίωσης μετακίνησης).

Αναλυτικά η ΚΥΑ για τα καταστήματα στις 3 Ιανουαρίου 

  • Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  •  Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

 Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top