Νέο «Εξοικονομώ»: Αιτήσεις από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 

Έως 95% η επιδότηση – Επιδότηση για 170.000 κατοικίες 

Σηκώνει επισήμως αύριο αυλαία το νέο «Εξοικονομώ» και από την κοσμοσυρροή στη δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας, φαίνεται ότι το ποσό -  μαμούθ των 900 εκατ. ευρώ θα εξαφανιστεί.  

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Πώς κερδίζουν πολίτες και επιχειρήσεις

Ο Γιώργος Παππούς μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, χρηστικές πληροφορίες για το πώς θα χρηματοδοτηθούν τα νοικοκυριά.  

Η αρχή αύριο γίνεται από την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αττική και παίρνουν σειρά οι υπόλοιπες Περιφέρειες. 

Νέο Εξοικονομώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η επιδότηση αφορά νοικοκυριά με εισόδημα ως 120.000 ευρώ, καλύπτεται ως και το 85% της δαπάνης για την αναβάθμιση, ενώ ειδικά για τις λιγνιτικές περιοχές, προβλέπεται bonus 10%. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με δάνειο το οποίο θα επιδοτείται. Το πλαφόν της επιδότησης είναι 50.000 ευρώ για μονοκατοικίες- διαμερίσματα και 80.000 ευρώ για εργασίες σε πολυκατοικίες. 

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ – Οι δικαιούχοι

Ποιες δαπάνες καλύπτει το Εξοικονομώ

Τι καλύπτει το Εξοικονομώ; Κουφώματα, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης- ψύξης, φωτοβολταϊκά, σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συστήματα smart , αναβάθμιση ανελκυστήρων- φωτισμού. Υπολογίζεται ότι 60.000 νοικοκυριά θα αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά το όφελος θα διαχυθεί στην αγορά καθώς θα δημιουργήσει τζίρο 1,5 δις στον κλάδο των κατασκευών.

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Στην τελική ευθεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία υπολογίζεται ότι θα επιδοτηθούν με άλλα 3 δις περίπου 170.000 κατοικίες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top