Δώρο Χριστουγέννων: Τι είπε ο Βρούτσης στη Βουλή για την καταβολή του

Ποιο ποσοστό του Δώρου και σε ποιους θα καταβληθεί τον Ιανουάριο   

Λεπτομέρειες για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης από τις επιχειρήσεις που εργάζονται λόγω των συνεπειών της πανδημίας, έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.   

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς και πότε θα καταβληθεί φέτος - Τι είπε ο Βρούτσης

Ο κ. Βρούτσης, αφού αναφέρθηκε στην επέκταση των μέτρων οικονομικής στήριξης τον μήνα Δεκέμβριο, όπως η μείωση ενοικίου και η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ανακοίνωσε ότι για το Δώρο Χριστουγέννων θα υπογραφεί αύριο η απόφαση. 

Μείωση ενοικίου και τον Δεκέμβριο σε επαγγελματίες   

«Το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου, για το τμήμα του πραγματικού μισθού που έχουν καταβάλλει οι επιχειρήσεις» διευκρίνισε ο κ. Βούτσης, ενώ όσον αφορά το  τμήμα του Δώρου που καταβάλλει το Δημόσιο (στο πλαίσιο των μέτρων οικονομικής στήριξης) πρόσθεσε:  

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση δύο μηνών για την πληρωμή

«Θα ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου. Το τμήμα του μηνός Δεκεμβρίου, μόνο αυτού του μήνα, όσον αφορά την κρατική καταβολή θα δοθεί τον Ιανουάριο». 

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε επίσης για το ποσό που καταβάλλει το κράτος «ότι ενώ τα καταβάλλουμε 21/12, λόγω του συστήματος Δίας  καθυστερούν να φτάσουν στον παραλήπτη, μια - δυο μέρες. Θα καταβληθούν 21/12 το απόγευμα, τα ποσά που αντιστοιχούν στους 7-8 μήνες που είναι η αναστολή συμβάσεων». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top