Επίδομα θέρμανσης 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Για πρώτη φορά θα δοθεί και για φυσικό αέριο και καυσόξυλα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το επίδομα θέρμανσης.

Φέτος, το επίδομα θα είναι διευρυμένο, καθώς για πρώτη φορά θα το λάβουν και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο ή καυσόξυλα.

Επίδομα θέρμανσης: Νέοι δικαιούχοι για περισσότερα είδη καύσιμης θέρμανσης

Στους δικαιούχους δε θα συμπεριληφθούν και οι ευάλωτοι οικονομικά πολίτες, που χρησιμοποιούν ρεύμα για τη θέρμανσή τους, καθώς μπορούν να κάνουν χρήση του κοινωνικού τιμολογίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι 

Το επίδομα δικαιούνται φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα, που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:

•    Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

•    Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

•    Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης αρχίζει από τα 80 και φθάνει τα 600-700 ευρώ.

Φέτος, θα δοθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης της κάθε περιοχής της χώρας, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Η απόφαση, που θα εκδοθεί, θα ρυθμίζει τα κλιμάκια της επιδότησης σε όλη την χώρα ώστε ο κάθε δικαιούχος να μπορεί να υπολογίσει το σύνολο του επιδόματος και να αποφασίσει ποια ποσότητα καυσίμου θα προμηθευτεί.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το επίδομα θα δίνεται σε αυτούς οι οποίοι έχουν αγοράσει καύσιμο αξίας τουλάχιστον διπλάσιας αξίας από το επίδομα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top