Πέφτει χρήμα: «Αντίδοτο» στον κορωνοϊό με «βροχή» επιδομάτων

Εισοδηματικές «ενέσεις» σε εργαζόμενους και επαγγελματίες   

«Αντίδοτο» στον κορωνοϊό με «βροχή» επιδομάτων μέχρι τον Δεκέμβριο προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με εισοδηματικές «ενέσεις» σε εργαζόμενους και επαγγελματίες.    

 

ΔΙΠΛΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Μεταξύ άλλων μέτρων,  διπλό επίδομα θα πάρουν πριν από τα Χριστούγεννα, χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν στα όρια της φτώχειας.  Πρόκειται για πάνω από 482. 000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή περίπου 257. 000 ευάλωτα νοικοκυριά θα πάρουν μεγαλύτερη εισοδηματική ενίσχυση μέσα στο Δεκέμβριο. Έτσι μια 4μελής οικογένεια θα λάβει συνολικά 800 ευρώ.   

Μιχαηλίδου: Για 482.000 διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τον Δεκέμβρη

Η ώρα των πληρωμών έρχεται και για χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης.  Το περιβόητο "800άρι" για τους εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων θα καταβληθεί ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι καταβολές θα γίνουν ως τις 21 Δεκεμβρίου. Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί και η κρατική συμμετοχή στο Δώρο αυτών των εργαζομένων και μάλιστα απευθείας στους λογαριασμούς τους. 

ΔΙΠΛΗ «ΑΝΑΣΑ» ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 

Ανάσα και μάλιστα διπλή θα πάρουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι περιμένουν την ψήφιση της διάταξης για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, ενώ από την επόμενη κιόλας εβδομάδα μπορούν να πάρουν μερίδιο από τα 1,2 δισ ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τα επτά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται

«ΑΣΠΙΔΑ»  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 

130.00 μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν έκτακτο επίδομα 400 ευρώ, ως το τέλος του μήνα, ενώ από αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε 123 χιλιάδες ανέργους, που πήραν δίμηνη παράταση στην επιδότηση  

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
 
160.000 δανειολήπτες, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», θα πάρουν την πρώτη κρατική επιδότηση εντός του μήνα, ενώ όσοι εργαζόμενοι έχουν υπόλοιπο αδείας, μπορούν να τη μεταφέρουν ως τον Ιούνιο του 2021. 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ   

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε  πάντως τροπολογία από την πλευρά του για πλήρη κάλυψη δώρου Χριστουγέννων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης. 

«Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες συνιστούν καθαρή κοροϊδία για τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογίες για δύο μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών και των εργαζομένων» τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου. . 

  

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top