Κατατέθηκε στη Βουλή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών 

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατά 3% από τον Ιανουάριο.  

Αυτές είναι οι νέες ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τον μισθό  

Για να αντιμετωπισθούν  επίσης  οι συνέπειες της κρίσης της πανδημίας, η  κυβέρνηση προχωρά  στην «ομπρέλα» προστασίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με  την παράταση κατά δύο μήνες των  επιδομάτων ανεργίας.  

Παρατείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας 

Η ρύθμιση  για τις ασφαλιστικές εισφορές περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο  με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων». Αυτό, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις διατάξεις μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων.

Το νομοσχέδιο αποτελείται από πέντε μέρη, με τα οποία εισάγονται ρυθμίσεις:

α) για την ολοκληρωμένη παρέμβαση σε ζητήματα κοινωνικών υποθέσεων υπέρ της υποστήριξης των παιδιών, της ενδυνάμωσης του θεσμού της υιοθεσίας-αναδοχής, της προστασίας σε ζητήματα έμφυλης βίας, της ανάδειξης καίριων ζητημάτων σχετικά με το επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων και την εν γένει ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας της χώρας,

β) για την επίλυση ασφαλιστικών ζητημάτων με σκοπό τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διευκόλυνση καταβολής οφειλών μέσω ρύθμισης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που έχουν πληγεί από την πανδημία του COVlD-19, την επιτάχυνση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του e- ΕΦΚΑ και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων,

γ) για την αντιμετώπιση μιας σειράς οργανωτικών ζητημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του e- ΕΦΚΑ,

δ) για την επίλυση οργανωτικών ζητημάτων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και

ε) για την θέσπιση διατάξεων αρμοδιότητας του ΟΑΕΔ που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των ανέργων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top