Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2020

Υπολογισμός φόρου

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, η οποία έληγε αρχικά στις 30 Νοεμβρίου, δίνει η κυβέρνηση.

Όπως προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η νέα προθεσμία – λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί – ορίζεται για τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πόθεν έσχες: Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή του

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι για την υποβολή του «πόθεν έσχες» είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων.

Πότε επιλέγετε Αρχική Δήλωση και πότε Ετήσια Δήλωση

Οι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην υποβολής τους στην εφαρμογή www.pothen.gr.

- Την ένδειξη Αρχική Δήλωση 2020, επιλέγουν οι υπόχρεοι που για πρώτη φορά αποκτούν την ιδιότητα που τους καθιστά υπόχρεους. Η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός ενενήντα (90) ημερών από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής και περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας υπόχρεου και όχι κατά την ημερομηνία υποβολής της Αρχικής Δήλωσης.

- Την ένδειξη Ετήσια Δήλωση 2020, επιλέγουν οι υπόχρεοι που εντός του ελεγχόμενου έτους (δήλωση του φορολογικού έτους 2019) απέκτησαν, κατείχαν ή απώλεσαν ιδιότητα και στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2019, καθώς και η περιουσιακή κατάσταση τους κατά την 31-12-2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top