Τι σημαίνει για την τσέπη μας η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 

Φορολογικές ανάσες από τον Ιανουάριο

Φορολογικές ανάσες από τον Ιανουάριο θα πάρουν μισθωτοί, εισοδηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, καθώς μπαίνει στον "πάγο" η εισφορά αλληλεγγύης

Καταργείται για έναν χρόνο η εισφορά αλληλεγγύης 

Ο Γιώργος Παππούς εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι οι  φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις στους μισθούς και πιο ελαφρύ εκκαθαριστικό. Ειδικά για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το όφελος θα είναι μεγαλύτερο, καθώς θα "τρέχουν" και οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. 

Παράδειγμα: Ιδιωτικός υπάλληλος με μισθό 1.429 ευρώ, μόνο από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει αύξηση σχεδόν 13 ευρώ το μήνα και 176 το χρόνο. Στα πάλαι ποτέ μεσαία εισοδήματα των 2.500 ευρώ, το μηνιαίο όφελος ξεπερνά τα 71 ευρώ και τα 1.000 ευρώ τον χρόνο.

Σταϊκούρας: Πώς θα γίνει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθούς   

Οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από το "πάγωμα" της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά κερδίζουν αν έχουν εισόδημα κι από άλλες πηγές.

Για παράδειγμα, ένας δημόσιος υπάλληλος με μισθό 1.200 ευρώ και εισόδημα 12.000 ευρώ από ακίνητα, θα συνεχίσει να έχει κρατήσεις εισφοράς περίπου 4,5 ευρώ, αλλά θα γλιτώσει 176 ευρώ από την εισφορά στο ενοίκια. 

Διπλά κερδισμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω και της ευνοϊκότερης φορολογικής κλίμακας. Έτσι για εισόδημα 25.000 ευρώ, το όφελος αγγίζει τα 1.800 ευρώ! 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top