Τηλεργασία: Εντός 24ώρου πρέπει να δηλωθούν οι εργαζόμενοι

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με ισχύ από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40 % των υπαλλήλων γραφείου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Από σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, έως και τις 4 Οκτωβρίου, μπαίνει σε εφαρμογή η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως. 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι εργοδότες έχουν μόλις 24 ώρες από τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης στο ΦΕΚ, το οποίο πιθανότατα θα συμβεί σήμερα, προκειμένου να δηλώσουν στο σύστημα «Εργάνη» τους εργαζομένους, που τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς τηλεργασίας.

Θα μείνει και μετά την πανδημία η τηλεργασία

Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Με την ίδια διάταξη, προβλέπεται πως η έναρξη και η λήξη του ωραρίου προσαρμόζονται με τέτοιον τρόπο, ώστε οι εργαζόμενοι να προσέρχονται και να αποχωρούν ανά μισή ώρα και εντός 2ώρου σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Η προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία θα εφαρμοστεί σε τέσσερα κύματα, ώστε οι εργαζόμενοι να προσέρχονται και να αποχωρούν χωρίς να συγχρωτίζονται. 

Παραδείγματος χάριν, σε επιχείρηση, που το 8ωρο ξεκινά στις 08,00 και τελειώνει στις 16.00, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται και να αποχωρούν από τη δουλειά, ως εξής:

• Το ¼ στις 08.00 π.μ. και να αποχωρεί στις 16.00 μ.μ.
• Το ¼ στις 08.30 και να αποχωρεί στις 16.30.
• Το ¼ στις 09.00 και να αποχωρεί στις 17.00.
• Το τελευταίο ¼ στις 09.30 και να αποχωρεί στις 17.30.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top