Θα μείνει και μετά την πανδημία η τηλεργασία

7 στις 10 επιχειρήσεις την εφαρμόζουν μερικώς ή αποκλειστικά

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με ισχύ από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40 % των υπαλλήλων γραφείου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Παρελθόν αποτελεί για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις η πλήρης επιστροφή στο γραφείο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Randstad Ελλάδας, η προοπτική παράτασης της τηλεργασίας αναδεικνύεται μονόδρομος.

Η έρευνα διεξήχθη σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλους τους κλάδους της εγχώριας οικονομίας, με στόχο να διερευνηθεί το πώς εξελίσσεται η επάνοδος του ανθρώπινου δυναμικού στο εργασιακό περιβάλλον στην μετά COVID-19 εποχή.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε για την Αττική ο Χαρδαλιάς! 

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως 7 στις 10 επιχειρήσεις λειτουργούν αποκλειστικά ή μερικώς με το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας και μόλις το 6% των ερωτηθέντων της έρευνας απαιτεί φυσική παρουσία για τους εργαζομένους.

Αναλυτικά, 26% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στους κλάδους της ενέργειας, της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, δήλωσαν ότι εφαρμόζουν στο 100% την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Σε ποσοστό 45% οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στους κλάδους της φαρμακοβιομηχανίας, των υπηρεσιών, του Retail και του Fast Moving Consumer Goods (FMCG), δήλωσαν ότι εφαρμόζουν στο 50%-80% την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Το 23% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στους κλάδους των υπηρεσιών, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και των ασφαλιστικών, δήλωσε ότι εφαρμόζει στο 10%-30% την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό του.

Τέλος, 6% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, και ανήκουν στον κλάδο της μεταποιητικής βιομηχανίας, δήλωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν καθόλου την πολιτική της απομακρυσμένης εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top