«Βουτιά» 50% στην αγορά παρά τις εκπτώσεις

Μεγάλο το διαδίκτυο λόγω κορωνοϊού

μάσκα αγορές

Στις αγορές, που κάνουν οι γονείς ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς,, έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους οι έμποροι, μετά από ένα καταστροφικό εξάμηνο, λόγω κορωνοϊού.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις η απώλεια στον τζίρο αναμένεται να ξεπεράσει σε σχέση με πέρυσι το 50% για τις περισσότερες επιχειρήσεις, με τον συνολικό τζίρο των φετινών θερινών εκπτώσεων να αναμένεται να διαμορφωθεί σε επίπεδα μνημονιακής περιόδου, ίσως και χαμηλότερα των 6 δισ. ευρώ.

Σταϊκούρας: Ο πιο δύσκολος προϋπολογισμός είναι του 2021 λόγω κορωνοϊού

Οι φετινές θερινές εκπτώσεις στις αγορές της Αττικής και άλλων πόλεων της χώρας, τόσο σε μικρά όσο και μεγάλα καταστήματα, έγινε σε ένα περιβάλλον συνεχούς επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, με ανύπαρκτη τουριστική κίνηση και αναιμική την εσωτερική κατανάλωση, καθώς το εισόδημα μεγάλου μέρους των εργαζομένων περιορίστηκε στο επίδομα ειδικού σκοπού που σήμερα είναι στα 534 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, ο στόχος των ανθρώπων της αγοράς για φέτος επαναπροσδιορίζεται στο να περιοριστεί η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων στο 12% και των απωλειών κερδών στο 39%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top