Κοινωνικός τουρισμός 2020-2021: Έως τα μεσάνυχτα η υποβολή αιτήσεων

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Σχεδόν 300.000 οι ωφελούμενοι

ξενοδοχείο στη Νάξο

Ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα στις 23:59, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών, με επιταγή κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2020-21.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Κοινωνικός τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους» είναι διαφορετικά προγράμματα. 

Τουρισμός για όλους: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ανακοινώσει ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού αυξάνονται από 140.000 σε 300.000. Ο ίδιος ανακοίνωσε, επίσης, ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και αύξηση της επιδότησης για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.

Kοινωνικός τουρισμός: Ρεκόρ αιτήσεων - Υποβλήθηκαν 110.000 σε μόλις 24 ώρες

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι όσοι:

-είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ).
-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

- έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.

- συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας).

-  ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας στο www.gov.gr, χρησιμοποιώντας είτε τους κωδικούς του TAXISNet είτε τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά, θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top