Kοινωνικός τουρισμός: Ρεκόρ αιτήσεων - Υποβλήθηκαν 110.000 σε μόλις 24 ώρες

300.000 οι δικαιούχοι - Για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια

«Σπάνε κάθε ρεκόρ, σε σχέση με άλλες χρονιές στο παρελθόν, οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα "κοινωνικός τουρισμός 2020-2021"» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Κοινωνικός Τουρισμός: Από σήμερα οι αιτήσεις για πάμφθηνες διακοπές

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν ήδη τις 110.000 σε μόλις 24 ώρες, ενώ τονίζει ότι το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου κοινωνικού τουρισμού αφορά 300.000 δικαιούχους και για πρώτη φορά επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δωρεάν διακοπές με Κοινωνικό Τουρισμό – Επιμηκύνεται το πρόγραμμα

«Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα, αλλά και ακτοπλοϊκές εταιρείες, να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2.7.2020. Ο κοινωνικός τουρισμός, ειδικά φέτος, συμφέρει όλους και θα στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Δωρεάν διακοπές με Κοινωνικό Τουρισμό – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Ο Κοινωνικός Τουρισμός ενισχύθηκε φέτος, αφού αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Για Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο, Κω και Έβρο, οι διανυκτερεύσεις που επιδοτούνται είναι 10. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν χθες 25 Ιουνίου και η προθεσμία υποβολής τους είναι έως 2 Ιουλίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

-Οι ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2019 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας

-Οι ασφαλισμένες που το έτος 2019 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

-Οιασφαλισμένοι/ες που το έτος 2019 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον πενήντα (50) ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας

-Οι ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2019 συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α' έως γ', δηλαδή από ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας, από ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και από ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας

-Οι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Πώς να κάνετε την αίτηση

Η αίτηση καταχωρείται ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (www.gov.gr), η οποία είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του ΟΑΕΔ (χρήστες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ).

Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών πρόσβασης οι δικαιούχοι πρέπει να ζητούν ανάκτηση αυτών μέσω της επιλογής «Ξεχάσατε την ονομασία χρήστη ή το συνθηματικό σας;»

Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top