Μιχαηλίδου: Σύσταση από τους Παιδικούς Σταθμούς για μη καταβολή διδάκτρων

Τηλεδιάσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών  

Δόμνα Μιχαηλίδου

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα η  Υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.).

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο ευνοϊκό πλαίσιο ρυθμίσεων που λήφθηκε στο πλαίσιο της παρούσας υγειονομικής κρίσης από την Ελληνική Κυβέρνηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κατ’ αρχάς, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και οι πολλοί άλλοι φορείς που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, εμπίπτουν στην ευνοϊκή δέσμη μέτρων που αφορούν τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό, τόσο ως προς τους εργαζόμενους όσο και ως προς τις ίδιες τις επιχειρήσεις. 

Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατάφεραν να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, γεγονός που αποτελεί σημαντική ανακούφιση προς τις επιχειρήσεις αυτές.

Ενόψει των ανωτέρω, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. ενημέρωσαν την Υφυπουργό ότι απηύθυναν σύσταση προς τα μέλη τους να μην απαιτήσουν την καταβολή των διδάκτρων για το διάστημα που ανεστάλη η λειτουργία τους. Η Υφυπουργός ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, καθώς και για τη συμβολή τους προς τις οικογένειες, παρέχοντας υλικό για τη δημιουργική απασχόληση των βρεφών και νηπίων τους την περίοδο της καραντίνας. 

Πρόθεση όλων των συμμετεχόντων, Υπουργείου και μελών της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. είναι  να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές τη νέα σχολική χρονιά και να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας του προσωπικού που απασχολείται στις δομές αυτές σε όλη την Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top