Ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες

Τι αναφέρουν  για τη διευκόλυνση των συναλλαγών όσων δεν έχουν ebanking   

Βουλή

 
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους δανειολήπτες  με κόκκινα δάνεια και τη  λήψη μέτρων διευκόλυνσης τραπεζικών συναλλαγών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καμία από τις δυο αυτές εφαρμογές. Δηλαδή περίπου 500.000 πολίτες δεν έχει πρόσβαση σε ebanking και web banking, με επιλογή των τραπεζών. Τούτο διότι όσοι ρύθμισαν τα δάνειά τους με τις Τράπεζες, είτε μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης είτε εξωδικαστικά, υποχρεούνται μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα να καταβάλουν το ποσό της ρύθμισης σε μετρητά στο ταμείο –και όχι ηλεκτρονικά– κατόπιν έγκρισης της συναλλαγής από ανώτερο στέλεχος του κάθε καταστήματος.

Επιπλέον και δεδομένου ότι άνω του εκατομμυρίου τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι, οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι μετά την πίστωση κάθε μισθού ή σύνταξης στο λογαριασμό τους, οφείλουν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα γκισέ των Τραπεζών για να αιτούνται την αποδέσμευση του λογαριασμού προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα τους.

Επειδή η ατομική ευθύνη δεν εμφανίζεται ξαφνικά, ούτε εφαρμόζεται à la carte και κατά παραγγελία, αλλά καλλιεργείται στους πολίτες με την εφαρμογή δίκαιων νόμων και την καθημερινή πρακτική στις σχέσεις μεταξύ του πολίτη και του κράτους, οι βουλευτές ρωτούν τους Υπουργούς:

-Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για τη διευκόλυνση όλων όσοι δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής;

-Είναι στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επέρχεται αυτόματη αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να αποφευχθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία των δικαιούχων στα τραπεζικά καταστήματα;  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top