Αυξήθηκαν 10 φορές οι online παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ

Διπλασιάστηκε η τάση αγορών από e-shop τον Απρίλιο

Τυριά σούπερ μάρκετ

Τον διπλασιασμό των καταναλωτών, που παραγγέλνουν online, έφεραν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), σε σχέση με πέρυσι έχει διπλασιαστεί η τάση αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα γενικά: από το 21% του πληθυσμού, που είχε κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά το τελευταίο δεκαήμερο το 2019, σε 44% την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2020.

Το ίδιο συμβαίνει στην ηλεκτρονική υπηρεσία παράδοσης έτοιμου φαγητού (από 13% στο 25%).

Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Αλλάζει το ωράριο λόγω Πάσχα

Ειδικά στις παραγγελίες από ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ η αύξηση των καταναλωτών είναι σχεδόν δεκαπλάσια, αφού 8% του πληθυσμού έχει παραγγείλει online τις τελευταίες δέκα ημέρες, σε σχέση με κάτω του 1% που ήταν το 2019.

Σήμερα το έκτακτο δώρο Πάσχα σε χιλιάδες εργαζόμενους

Η έκτακτη κατάσταση εγκλεισμού των πολιτών στο σπίτι αναμένεται να παγιώσει κάποιες συμπεριφορές, αφού το 50% των καταναλωτών αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις νέες συνήθειες του και όταν ξεπεραστεί η κρίση. Πέρα από την νέες ψηφιακές συμπεριφορές έχουν αυξηθεί επίσης κατακόρυφα και οι αγορές τροφίμων από απόσταση, αφού το 10% των πολιτών  έχει παραγγείλει τηλεφωνικά από συνοικιακό κρεοπωλείο/οπωροπωλείο και το 5% αντίστοιχα από κοντινό/συνοικιακό κατάστημα σούπερ-μάρκετ.

Παρά τις σημαντικές αυξητικές τάσεις των online αγορών, η πλειοψηφία των καταναλωτών που έχουν αξιοποιήσει το ηλεκτρονικό εμπόριο τις τελευταίες δέκα ημέρες φαίνεται να είναι γενικά ικανοποιημένοι από τα ηλεκτρονικά καταστήματα (66%) και το online fast food delivery (65%), μία από τις κορυφαίες προϊοντικές κατηγορίες που αγοράζουν ψηφιακά οι Έλληνες.

Από την άλλη, μόλις ένας στους πέντε online καταναλωτές αξιολογούν θετικά τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων και ένας στους τρεις την διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top