Προστασία πρώτης κατοικίας: Μέχρι πότε θα δοθεί παράταση

Η κυβέρνηση ζητά επέκταση έως το τέλος του έτους

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Παράταση από δύο έως τέσσερις μήνες αναμένεται να δοθεί στην ισχύ του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο οποίος λήγει την 30ή Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζητά από τους δανειστές, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να υπάρξει παράταση της ισχύος του νόμου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Αναστολή δόσεων για πρώτη κατοικία: Ποιους αφορά

Ωστόσο από τις πρώτες – διερευνητικού χαρακτήρα – επαφές προκύπτει ότι οι δανειστές εμφανίζονται θετικοί όσον αφορά την παράταση από δύο έως και τέσσερις μήνες και όλα θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της κρίσης, που προκαλεί στην οικονομία και στα εισοδήματα των πολιτών ο κορωνοϊός.

To γεγονός ότι ήδη συζητείται πως τα αυστηρά μέτρα-ανάχωμα στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού θα επεκταθούν κατά πάσα πιθανότητα και τον Μάιο (αν όχι για όλο τον μήνα, σίγουρα για κάποιες ημέρες) σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί.

Κάτι που, εκ των πραγμάτων, στηρίζει το επιχείρημα για παράταση της ισχύος του νόμου, με στόχο να δοθεί στους πολίτες περισσότερος χρόνος να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την προστασία.

Επιπλέον χρόνος χρειάζεται και για τις τράπεζες, οι οποίες πρέπει να δώσουν σε όσους δικαιούνται βάσει του νόμου τις σχετικές προτάσεις-ρυθμίσεις του δανείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top