Έρχονται νέες αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Γεωργιάδης: Δε θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο δίχως λόγο

Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων, που εξακολουθούν να λειτουργούν, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξετάζεται ήδη να μη λειτουργούν και τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ.

«Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος τόνισε πως πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι στην αγορά και ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραβάσεις, που έχουν σχέση με τα αντισηπτικά και τις μάσκες.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η λίστα με τα επαγγέλματα (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση είναι δυναμική και θα προστεθούν σύντομα και νέα.

«Δεν υπάρχουν ανεπηρέαστες νησίδες στην οικονομία και αυτή η μάχη έχει το χαρακτήρα μαραθωνίου, δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων. Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Αρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως. Χρειάζεται να κρατήσουμε εφεδρείες», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, για την απαγόρευση κυκλοφορίας σημείωσε πως για τους συνεπεις πολίτες δεν αλλάζει κάτι και υπογράμμισε πως «πρέπει να νικήσουμε τον ιό και να βγει η Ελλάδα νικήτρια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top