Παράταση για τις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών

Μπορείτε να υποβάλλεται αίτηση για διόρθωση χωρίς δικαιολογητικό

Έως τις 30 Ιουνίου 2020, από τις 31 Μαρτίου, που ήταν έως σήμερα, παρατείνεται ο χρόνος κατάθεσης αίτησης διόρθωσης και δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμη καθώς, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι προσέρχονται αυτοπροσώπως στους δήμους για να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης 

«Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο ευπαθείς στον κορωνοϊό και πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν οι ουρές», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Mega.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 10 SOS

Οι πολίτες μπορούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που λειτουργεί από 27 Φεβρουαρίου, να υποβάλλουν, χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό, αίτηση για να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Όπως προβλέπεται, οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις, εφόσον υποβάλλουν τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.

Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία η διορθωτική δήλωση υποβάλλεται χωρίς πρόστιμα για την μη υποβολή ή την υποβολή προηγούμενης ανακριβούς δήλωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top