Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού - Πού θα φτάσει και πότε

Αυξημένες αποδοχές για 500.000 εργαζόμενους

Εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, κάτι που θα αυξήσει τις αποδοχές μισού εκατομμυρίου εργαζομένων, όπως ανέφερε στο  ρεπορτάζ της για το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παναγοπούλου. 

Από σήμερα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι τα 650 ευρώ

500.000 μισθωτοί που εισπράττουν τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ με πλήρη ή μερική απασχόληση το καλοκαίρι θα δουν αύξηση
Όσο για το πόσο... Οι εμπλεκόμενες πλευρές διαφωνούν:

ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ 

Οι εργοδότες επιθυμούν ένα ποσοστό της τάξεως του 4 με 5% καθώς μία αυθαίρετη αύξηση μπορεί να ανασχέσει την αποκλιμάκωση της ανεργίας.  

«Πάγια θέση μας είναι οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι σε μία αναπροσαρμογή του βασικού μισθού εκφράζοντας πάντα την ελπίδα ότι οι δυνατότητες της οικονομίας θα συνεχίσουν να βαίνουν σε θετική κατεύθυνση» δήλωσε ο  Κωνσταντίνος Μίχαλος,  Πρόεδρος του ΕΒΕΑ. 

Ποια επιδόματα αυξάνονται με τον νέο κατώτατο μισθό

Από την άλλη οι ενώσεις εργαζομένων επιμένουν στα 751 ευρώ.  «Αυτή η αύξηση δεν μπορεί να γίνει εκτός πλαισίου ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και βεβαίως χωρις πρώτα να αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ» τόνισε  Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εκπρόσωπος Τύπου ΓΣΕΕ

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει πως η αύξηση πρέπει να συνδεθεί με την παραγωγικότητα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για 703 ευρώ σε βάθος τριετίας  

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 7,5% ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για αύξηση 7,5% το 2020  κι άλλο τόσο το 2021.  

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗς ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και το πόρισμα θα πρέπει να συνταχθεί έως τις 31η Μαΐου. Το 15ημέρο του Ιουνίου ο υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο τον νέο κατώτατο μισθό και στις αρχές του καλοκαιριού οι εργαζόμενοι θα δουν την αύξηση στην τσέπη τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία έδωσε συγχαρητήρια για τις επιδόσεις του α΄ εξαμήνου, «Να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

 «Έχουμε φτιάξει ιδίοις εξόδοις με τον κ. Παπαθανάση ειδικό βιβλιαράκι για να ξέρετε και τι κάνουμε και τι θέλουμε να κάνουμε το επόμενο εξάμηνο» δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παναγοπούλου  για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top