Από σήμερα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι τα 650 ευρώ

Αχτσιόγλου: Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας

Στα 650 ευρώ διαμορφώνεται από σήμερα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα μετά την αύξηση των 64 ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το όφελος για τους εργαζομένους φτάνει ετησίως τα 1.624 ευρώ καθαρά (όταν μιλάμε για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, που αμείβονταν με τον υποκατάστατο μισθό των 511 ευρώ, ο οποίος καταργήθηκε) ή τα 756 ευρώ καθαρά (για όσους αμείβονταν με τον προηγούμενο κατώτατο μισθό, των 586 ευρώ).

Οι νέοι μισθοί μετά την αύξηση του κατώτατου – Πόσα κερδίζουμε τον χρόνο

Παράλληλα, αυξάνονται και 24 επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό, όπως το επίδομα ανεργίας, το επίδομα γάμου και η ειδική παροχή μητρότητας.

24 επιδόματα θα αυξηθούν με βάση τον κατώτατο μισθό!

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, πάντως, δε φέρνει μόνο… καλά νέα, αφού αυξάνει και τις εισφορές των επιχειρηματιών, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για κόστος 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, οι οποίες ζητούν μέτρα στήριξης με μείωση της φορολογίας.

Αυξάνει τις εισφορές των επαγγελματιών η αύξηση του κατώτατου μισθού!

Παράλληλα, η αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως η αύξηση του αφορολόγητου από 1/1/2020, επί της ουσίας, εκμηδενίζει την αύξηση τοιυ κατώτατου μισθού.

Χθες, πάντως, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για πρώτη φορά είπε ευθέως ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για τη μη εφαρμογή του μέτρου, καθώς «δημιουργείται ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος».

Για πρώτη φορά: Η κυβέρνηση μιλά για ακύρωση της μείωσης στο αφορολόγητο

Αχτσιόγλου: Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας

«Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας. Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Μία περίοδος με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερη αξιοπρέπεια» επεσήμανε η υπουργός Εργασίας με δήλωσή της.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι μία πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας», κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top