Κατοχυρώθηκε το επίδομα ανεργίας για τους εργαζόμενους στην Thomas Cook

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε η ομοσπονδία εργαζομένων

Thomas  Cook

Κατοχυρώθηκε το επίδομα ανεργίας για τους εργαζόμενους στην Thomas Cook, τρεις μήνες μετά τη χρεοκοπία της επιχείρησης, με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης.     

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον  Επισιτισμό – Τουρισμό η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Τον Σεπτέμβριο του 2019 τον σημάδεψε η χρεωκοπία του ταξιδιωτικού Κολοσσού Thomas Cook  με τις γνωστές επιπτώσεις για τους εργαζομένους σε ξενοδοχεία της εταιρείας. 

Στις 27 του ίδιου μήνα συναντηθήκαμε με τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού & Εργασίας εξασφαλίζοντας ειδικές ρυθμίσεις για τους συναδέλφους μας που επλήγησαν διατηρώντας έτσι το εισόδημα τους για τους χειμερινούς μήνες αυξάνοντας το κατά ένα μήνα. 

Δύο μήνες μετά (!) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Κυβέρνηση φέρνει την ΠΝΠ για επικύρωση στην Βουλή (07/11/2019). 

Ο Γολγοθάς όμως των εργαζομένων τελείωσε μόλις χθες (;) 07/01/2020 καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook. 

Καλούμε λοιπόν όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας να ενημερώσουν ΑΥΤΑ τους κατά τόπους ΟΑΕΔ προσκομίζοντας το ΦΕΚ που σας επισυνάπτουμε ώστε να γίνει ΑΜΕΣΣΑ η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους μας. 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν κύριοι της Κυβέρνησης κατανοώντας πως οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες σας!».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top