Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η εφαρμογή - Ποιοι θα πάρουν 700 ευρώ

Οι προϋποθέσεις για να λάβετε τα έκτακτο επίδομα

Σε λειτουργία βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα, όπου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα 700 ευρώ θα δοθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινωνικό μέρισμα: Όλη η απόφαση – Ποιοι θα πάρουν τα 700 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμΕΑ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι 

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο.

Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών, που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, είναι οι εξής:

•    Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά

•    Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.

•    Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά

•    Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ χωρίς ηλικιακό όριο.

Οι προϋποθέσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

•    Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.

•    Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ. εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top