Βρούτσης: Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

«Στο τέλος θα βγουν κερδισμένοι όλοι»

Το νέο ασφαλιστικό παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σημειώνοντας πως η όποια επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές, στο τέλος της ημέρας θα έχει θετικό ισοζύγιο για όλους.

Ελεύθερη επιλογή εισφορών στο νέο Ασφαλιστικό

Σχεδιάσαμε από κοινού μια μεγάλη παρέμβαση, ένα νέο καλάθι για να είναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κερδισμένη, τόνισε ο υπουργός Εργασίας στον ΣΚΑΪ.

Οι νέες εισφορές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Έως 5 έτη: 126 ευρώ
  • Α επίπεδο: 210 ευρώ
  • Β επίπεδο: 252 ευρώ
  • Γ επίπεδο: 302 ευρώ
  • Δ επίπεδο: 363 ευρώ
  • Ε επίπεδο: 435 ευρώ
  • ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βρούτσης, στις αρχές κάθε έτους, ένας επαγγελματίας θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς που θέλει να καταβάλει και να το αλλάζει αν το επιθυμεί, καθώς το νέο σύστημα θα είναι απόλυτα ελεύθερο. 

Ασφαλιστικό: Αυξήσεις σε συντάξεις, μειώσεις σε εισφορές – Ποιοι ωφελούνται

Αναφερόμενος στον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, εξήγησε πως ένας εργαζόμενος, ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει παράλληλη ασφάλιση, όπως και τώρα, αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη

Τι αλλάζει σε ασφαλιστικό και εργασιακά – Όλες οι παρεμβάσεις

Μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται με πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου, είπε ο υπουργός.

Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

Όσον αφορά στα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως τα μόνα αναδρομικά που αυτή τη στιγμή είναι δεδομένα και βεβαιωμένα ότι θα πάρουν οι συνταξιούχοι είναι αυτά που έχουν προκύψει από την τελευταία απόφαση του ΣτΕ από τις 4/10/2019 και μετά, όσον αφορά στις κύριες συντάξεις και τις επικουρικές συντάξεις που έχουν κοπεί πάνω από τα 1.300 ευρώ. 

«Τρίζει» ο νόμος Κατρούγκαλου: Μαζικές προσφυγές από συνταξιούχους

Έχουμε δεσμευτεί όλοι στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, πάντα συνδυαστικά με την δυνατότητα και την αντοχή της εθνικής μας οικονομίας. Δεν υπάρχουν λεφτά κάπου μαζεμένα σε κάποιο συρτάρι και λέμε ‘’α τι ωραία θα τα μοιράσουμε’’. Είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων ενώ σχετικά με την εθνική σύνταξη, δήλωσε ότι παραμένει ίδια, τονίζοντας ότι μακροχρόνια επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι να εκδίδονται ηλεκτρονικά όλες οι συντάξεις.

«Μακροχρόνια επιδίωξή μας, είναι να δίνονται ηλεκτρονικά τα πάντα. Κάποια στιγμή να φτάσουμε όλες οι συντάξεις να δίνονται ψηφιακά, είτε λέγεται εφάπαξ, είτε λέγεται επικουρική, είτε κύρια σύνταξη. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε. Ξεκινάμε με την κύρια σύνταξη», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top