Ζάλη προκαλούν τα οικονομικά στοιχεία για το χρέος της ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Δεν χρεοκοπεί η επιχείρηση

Συνεχίζεται η αύξηση του συνολικού χρέους της ΔΕΗ παρά τη βελτίωση της κατάστασης το 2019, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.       

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ το καθαρό χρέος στις 30/6/2019 ήταν €3.894,7 εκατ., αυξημένο κατά €202,3 εκατ. σε σχέση με την 31.12.2018!   

Οι ζημιές είναι μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, καθώς μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 274,8 εκατ. ευρώ έναντι 518 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του α΄ εξαμήνου του 2019 για το σύνολο του Ομίλου αυξήθηκαν από την επιστροφή 99,3 εκατ. έναντι του πλεονάσματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ). Χωρίς την επιστροφή αυτή το EBITDA διαμορφώνεται σε 9,3 εκατ. ευρώ. 

«Από τις 7 Ιουλίου και μετά εργαστήκαμε συνεχώς για να αποφύγει η ΔΕΗ τη χρεοκοπία. Σήμερα η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή αποδεικνύει ότι τα καταφέραμε. Η προσπάθεια τώρα συνεχίζεται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας, που λέγεται ΔΕΗ» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top