Σκάνδαλο με ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι made in… Japan

Ο ρόλος του πρέσβη και η «απάντηση» του Δημοσίου

Σκάνδαλο με «μαϊμού» ελληνικό γιαούρτι στην Ιαπωνία, και μάλιστα με εμπλοκή του Έλληνα πρέσβη, αποκάλυψε η Βραδυνή της Κυριακής.

Ο Έλληνας πρέσβης εκχώρησε, με ψεύτικο πιστοποιητικό, ελληνικό εμπορικό σήμα σε ιαπωνική εταιρία, χωρίς να λάβει άδεια από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ή να ενημερώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πιστοποιητικό εκδόθηκε το 2018, με τον Έλληνα πρέσβη, μάλιστα, να εξαίρει την ποιότητα του ιαπωνικού γιαουρτιού σε συνεντεύξεις Τύπου.

Ο - τότε – υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε ανακαλέσει στην Αθήνα τον εν λόγω διπλωμάτη από την Ιαπωνία, έχοντας πληροφορηθεί για την ενέργειά του.

Η εταιρεία, έχοντας το πιστοποιητικό «The embassy of Greece approves “meizi The GREEK YOGURT” as an authentic Greek Yogurt», ξεκίνησε μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια προώθησης του παρανόμως ελληνοποιημένου ιαπωνικού γιαουρτιού σε όλα τα μέσα, με βασικό σύνθημα της εταιρείας ότι το γιαούρτι της είναι ελληνικό και έχει την έγκριση της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε το πιστοποιητικό του Έλληνα πρέσβη απολύτως παράνομο και δήλωσε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, διευκρινίζοντας ότι το ελληνικό γιαούρτι παρασκευάζεται στην Ελλάδα και έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top