Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ανά περιφέρεια

Σπάει όλα τα ρεκόρ η συμμετοχή στο πρόγραμμα

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Όλα τα ρεκόρ σπάει η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II». 

Κι άλλα ποσά στο «Εξοικονομώ» από το ΕΣΠΑ μετά την τεράστια συμμετοχή

Μετά την Πελοπόννησο όπου οι πόροι εξαντλήθηκαν σε διάστημα μίας ώρας και τα Ιόνια νησιά όπου η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση με τις ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων για τις υπόλοιπες περιφέρειες.

  • Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
  • Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
  • Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Να σημειωθεί ότι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υππβλήθηκαν 1053 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 13,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 2102 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι πόροι εξαντλήθηκαν σε διάστημα δύο ωρών περίπου. Υποβλήθηκαν 450 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 5,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 741 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 12.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 289 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 3,3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου. Η πλατφόρμα για την εν λόγω Περιφέρεια θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top