Νέο πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για γυναίκες και νέους επιχειρηματίες

Στοχευμένη στήριξη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Εργαζόμενη σε γραφείο

Δάνεια συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων επιχειρήσεων που στηρίζουν ενεργά την απασχόληση των νέων και την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Η νέα χρηματοδοτική πρωτοβουλία παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στοχευμένη στήριξη προς επιχειρήσεις που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την παρουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις επιχειρήσεων, με σκοπό την περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών. 

Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα θα δώσει ώθηση στην απασχόληση των νέων, χρησιμοποιώντας ως υπόδειγμα την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και Θέσεις Απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους» και αξιοποιώντας την επιτυχία παλαιότερων σχημάτων που συνέβαλαν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για εκατοντάδες νέους.

Το νέο πρόγραμμα συμφωνήθηκε με τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πιστωτικής γραμμής ύψους 1,05 δισ. ευρώ, που είχε χορηγήσει η ΕΤΕπ σε ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2016, μέσω της οποίας σε λιγότερο από μία τριετία έως σήμερα, σχεδόν 1.000 επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα έχουν λάβει χρηματοδότηση με τους ευνοϊκούς όρους που προσφέρει η ΕΤΕπ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top