Επίδομα ενοικίου: Σήμερα καταβάλλεται η τρίτη δόση

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης

Πορτοφόλι με χρήματα

Σήμερα 24/06 θα καταβληθεί η τρίτη δόση του επιδόματος ενοικίου. Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 31.737.257,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.188 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Το ποσό του επιδόματος στέγασης ξεκινά από 70 ευρώ, για μονογονεϊκή οικογένεια ή για νοικοκυριό με απροστάτευτο τέκνο, και φτάνει τα 210 ευρώ για πολυμελή οικογένεια. Υπενθυμίζεται πως το ποσό αυξάνει κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το επίδομα είναι δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Φοιτητικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ

Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης και μπορεί να έχει διάρκεια 12 μήνες, ενώ δίνεται βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Εποχικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται από 508 έως 752 ευρώ στο χέρι

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως των 180.000 ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχει και το κριτήριο διαμονής, που προβλέπει πως για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να διαμένει μόνιμα στην ελληνική επικράτεια κατά τα τελευταία 5 έτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το επίδομα στέγασης δεν υπολογίζεται στον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΚΕΑ και του Επιδόματος Παιδιού
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top