«Βρέχει» λεφτά: Εβδομάδα πληρωμών με επιδόματα, συντάξεις και ΚΕΑ

Θα πάμε με... γεμάτες τσέπες στις κάλπες

Κυπελλάκια με κέρματα

Με γεμάτες τσέπες θα προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες της 26ης Μαΐου, αφού η τελευταία εργάσιμη εβδομάδα πριν τις εκλογές είναι εβδομάδα πληρωμών για πολλά επιδόματα, συντάξεις, αλλά και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

«Κομβική» μέρα πληρωμών είναι η Παρασκευή 24 Μαΐου, αφού τότε θα πληρωθούν οι συντάξεις αλλά και τα περισσότερα επιδόματα.

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, διαγραφές προστίμων και επιδόματα πριν τις εκλογές

«13η σύνταξη»: Άλλο περιμέναν κι άλλο βρήκαν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ

Η αρχή έγινε ήδη από την Παρασκευή 17 Μαΐου, καθώς το απόγευμα καταβλήθηκε η 13η σύνταξη, στο πλαίσιο των παροχών, που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. 

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιουνίου

Οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν διπλά (μετά την 13η σύνταξη), καθώς οι συντάξεις Ιουνίου θα καταβληθούν νωρίτερα, όπως έχει ανακοινώσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής - Πότε θα δίνονται

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 24 Μαΐου ημέρα κατά την οποία θα καταβάλλουν τις συντάξεις το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ, και τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας. Την ίδια μέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Την Τρίτη 28 Μαΐου θα καταβάλλουν τις συντάξεις ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ, ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Πριν τις εκλογές και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα ανοίξει η κάνουλα και για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για περίπου 260.000 δικαιούχους

Η πληρωμή αφορά αιτήσεις που έγιναν μέχρι και το τέλος Απριλίου, ενώ το ποσό καταβάλλεται το μισό στον τραπεζικό λογαριασμό και το υπόλοιπο μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, εάν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Πληρώνεται και το επίδομα παιδιού

Στους λογαριασμούς τους θα δουν τα χρήματα την Παρασκευή 24 Μαΐου και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Επίδομα παιδιού: Πριν τις εκλογές η β’ δόση – Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Εποχικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται από 508 έως 752 ευρώ στο χέρι

Η πληρωμή αφορά τη δεύτερη δόση και θα δοθεί σε όσους πρόλαβαν και έκαναν αιτήσεις έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Τετραπλή πληρωμή για το επίδομα ενοικίου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου (ή την επόμενη μέρα, το αργότερο) θα γίνει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου.

Αλλαγές σε επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα – Ποιοι ωφελούνται

Οι δικαιούχοι, που έκαναν την πρώτη αίτηση εντός του Απριλίου, θα λάβουν τετραπλή πληρωμή, καθώς θα πληρωθούν αναδρομικά και το επίδομα των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Όσοι είχαν ήδη κάνει αίτηση από τον Μάρτιο, θα πληρωθούν τη δεύτερη δόση, δηλαδή για τον Απρίλιο.

Πόρε θα δοθούν τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα

Την τελευταία εργάσιμη μέρα πριν τις εκλογές, την Παρασκευή 24 Μαΐου, θα δοθούν και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

Υπενθυμίζεται πως πλέον τα εν λόγω επιδόματα θα καταβάλλονται σταθερά κάθε 25η του εκάστοτε μήνα ή (εάν πέφτει σαββατοκύριακο, όπως τώρα, την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη μέρα).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top