Όχι στην αύξηση της τιμής στα σουβλάκια από την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

«Παγώνει» την ενιαία αύξηση ως «εναρμονισμένη πρακτική»

«Παγώνει» την από κοινού αύξηση που έχουν προαναγγείλει οι ψησταριές και τα εστιατόρια για τα σουβλάκια η Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «εναρμονισμένη πρακτική» μεταξύ των επιχειρήσεων που αποτελεί παράβαση των διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού. 

Από 1η Μαΐου ακριβαίνει το σουβλάκι - Πόσο θα κοστίζει

Σουβλάκι: Το Υπουργείο Οικονομίας παραδέχεται την αύξηση στην τιμή

Στη σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει:       

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μάιου 2019, ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκκίνησε αυτεπάγγελτο έλεγχο στα πλαίσια του οποίου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3959/2011 απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής, καθώς και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των σχετικών διατάξεων, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων..

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενημερώνοντας εγκαίρως για τις μελλοντικές της πρωτοβουλίες επί του συγκεκριμένου ζητήματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top