Σε χαμηλό 13 ετών τα ελληνικά ομόλογα – Δανειζόμαστε φθηνότερα από ΗΠΑ

Die Welt: Όλοι τρίβουν τα μάτια τους με έκπληξη

Κέρματα και αγορές

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών παραμένουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων,

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων διαμορφώθηκε νωρίτερα σήμερα στο 3,35%, ενώ η απόδοση των πενταετών ομολόγων στο 2,2%.

Die Welt: Όλοι τρίβουν τα μάτια τους με έκπληξη

«Στις χρηματοπιστωτικές αγορές η Ελλάδα μπορεί ξαφνικά να δανειστεί φθηνότερα από τις ΗΠΑ, και όλοι τρίβουν τα μάτια τους με έκπληξη. Μα είναι δυνατόν;», γράφει η Die Welt.

Το spread γύρισε στο επίπεδο του Απριλίου 2010

«Οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων υποχώρησαν στο 2,17%, από το 2,29% που πωλούνται αμερικανικές μετοχές με την ίδια διάρκεια. "Αν πρέπει αποδειχθεί ότι η τρέλα έχει χτυπήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τότε τα ελληνικά ομόλογα είναι ένα καλό παράδειγμα", λέει ο Albert Edwards, της Societe Generale», σημειώνει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Εξάλλου, το Bloomberg αναφέρει ότι το ανανεωμένο κυνήγι των αποδόσεων στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων έχει φέρει τους επενδυτές σε νερά που παραδοσιακά είναι ταραγμένα.

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων, μετά την έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης χρημάτων προς την πλέον χρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, έχει φέρει τις αποδόσεις των πενταετών ομολόγων να κινούνται κάτω από αυτές των αντίστοιχων αμερικανικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top