Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν σήμερα αυξημένο μισθό

Ανακούφιση αλλά και κίνδυνος να γίνει μπούμερανγκ ο νέος κατώτατος μισθός

Χιλιάδες εργαζόμενοι είδαν σήμερα τις αποδοχές τους να αυξάνονται μετά την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Παρόλα αυτά, όπως λένε, τα προβλήματα τους δεν λύνονται ενώ οι εργοδότες αισθάνονται τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους να σφίγγει.

Τριετίες: Αύξηση μισθού έως 195 ευρώ με εντολή Υπουργού – Ποιους αφορά 

Ο Γρηγόρης Μαυροθαλασσίτης έλαβε σήμερα τον μισθό του αυξημένο κατά 64 ευρώ. Το αφεντικό του που διατηρεί κατάστημα με είδη ζώων στο Παγκράτι όπως λέει θα έδινε παραπάνω αν είχε τη δυνατότητα.    

Το ποσό είναι σημαντικό μεν για τις επιχειρήσεις που έχουν ικανοποιητικό αριθμό εργαζομένων και αυτό προτίθεται σε όλα τα έξοδα που έχουν έτσι κι αλλιώς

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Οι ασφαλιστικές εισφορές που αυξήθηκαν κι αυτές πνίγουν τους επιχειρηματίες. Ωστόσο, όποιος εργοδότης δεν δίνει τον κατώτατο μισθό που διαμορφώθηκε στα 650 ευρώ, παρανομεί. 

«Μακάρι το ΦΠΑ να μην ήταν στο 24% να ήταν στο 13% και να δώσουμε και το διπλό μισθό απ’ ότι ορίζουν αυτή τη στιγμή» δηλώνει επιχειρηματίας sτο Star.   

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Ωστόσο υπάρχουν εργοδότες που έσπευσαν να αλλάξουν τις συμβάσεις εργασίας για να γλιτώσουν τις αυξήσεις. Αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία της ανεργίας αφού μόνο τον Ιανουάριο 22 χιλιάδες άτομα έχασαν τη δουλειά τους. 

«Πολλοί εργοδότες καταστρατηγώντας της σχετικές διατάξεις του εργατικού δικαίου μετατρέπουν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης πλην όμως κάτι τέτοιο είναι κατάφορη βλαπτική μεταβολή και θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο» τονίζει στο Star o δικηγόρος – εργατολόγος Δημήτρης Ρίζος.     

ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Από αύριο αναμένεται σαφάρι ελέγχων από τις υπηρεσίες επιθεώρησης εργασίας. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υφυπουργού Εργασίας απευθυνόμενος σε παιδιά που παρακολουθούσαν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.  «Επειδή η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια είναι μια εικόνα την οποία δεν προλάβατε να δείτε εσείς παιδιά αλλά είναι μια εικόνα πραγματική η οποία έχει εκλείψει» δήλωσε ο Τάσος Πετρόπουλος.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top