Αναδρομικά και προσωπική διαφορά:Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να στείλετε

Εάν δεν κάνετε ένσταση, σημαίνει πως δέχεστε σιωπηρά τον επανυπολογισμό

Συνταξιούχοι και ευρώ

Την αίτηση για τον επανυπολογισμό της σύνταξης και την προσωπική διαφορά πρέπει να στείλουν επειγόντως οι συνταξιούχοι.

Όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr, η αίτηση έχει τον χαρακτήρα της ένστασης και πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο, καθώς εάν δεν την υποβάλλουν θα σημαίνει ότι αποδέχονται τον επανυπολογισμό, ακόμη κι εάν έχουν γίνει λάθη και παράνομες κρατήσεις.

Προσωπική διαφορά και συντάξεις: Κάντε αίτηση για να μη χάσετε χρήματα

Στην αίτηση, την οποία ετοίμασε η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), οι συνταξιούχοι ζητούν από τον ΕΦΚΑ να τους κοινοποιήσει τη νέα συνταξιοδοτική πράξη αναπροσαρμογής της σύνταξής τους, με την αναλυτική καταγραφή των ετών ασφάλισης των συντάξιμων αποδοχών, του ποσοστού αναπλήρωσης, τον μισθό που καθορίζει την ανταποδοτική σύνταξη που λαμβάνω και των κρατήσεων - μειώσεων που ελήφθησαν υπόψη για τον επανυπολογισμό της σύνταξης και τον καθορισμό της προσωπικής διαφοράς από 1η Ιανουαρίου 2019.

H αίτηση που πρέπει να υποβάλλουν οι συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ

Λαμβάνοντας τα στοιχεία του επανυπολογισμού οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ή και αύξηση στη σύνταξη, αναλόγως την περίπτωση

Και αυτό διότι τα στοιχεία για τις επανυπολογισμένες συντάξεις αγνοούνται, αν και θα έπρεπε να είναι περασμένα στα μηνιαία ενημερωτικά των συντάξεων από 1/1/2019, με αποτέλεσμα κανένας συνταξιούχος να μην βλέπει πως έγινε ο επανυπολογισμός της σύνταξής του.

Αναδρομικά: Τι θα διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι

Λαμβάνοντας τα στοιχεία του επανυπολογισμού οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ή αύξηση στη σύνταξη, αναλόγως την περίπτωση. Ειδικότερα:

•    Όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μικρότερη από την παλιά και λαμβάνουν το ποσό για να μην είναι χαμηλότερη, μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά παράνομων μειώσεων του 2019.

•    Όσοι από την άλλη έχουν αρνητική προσωπική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά (και για τον λόγο αυτό πήραν αύξηση, που μοιράζεται ισόποσα σε μία πενταετία), ενδεχομένως να διαπιστώσουν ότι ο επανυπολογισμός δεν έγινε σωστά και πρέπει να πάρουν μεγαλύτερη αύξηση στη σύνταξή τους.

Δείτε εδώ την αίτηση που πρέπει να στείλουν οι συνταξιούχοι για την προσωπική διαφορά και τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top