Προσωπική διαφορά και συντάξεις: Κάντε αίτηση για να μη χάσετε χρήματα

Οι αιτήσεις έχουν τον χαρακτήρα ένστασης

Αιτήσεις για να πάρουν την ανάλυση του επανυπολογισμού των συντάξεων, με τα έτη ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης, τον μισθό που καθορίζει την ανταποδοτική σύνταξη και τις επιβαλλόμενες κρατήσεις με τα ποσά της κύριας σύνταξης και των προσωπικών διαφορών, που φτάνουν έως και τα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι.

Όπως αναφέρει στο star.gr, ο φοροτεχνικός και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αχαΐας, Δημήτρης Μπόκαρης, τα ενημερωτικά των συντάξεων δεν έχουν βγει για τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων και έτσι οι αιτήσεις έχουν τον χαρακτήρα ένστασης, για να μη χάσουν το δικαίωμα μελλοντικής πληρωμής αναδρομικών ποσών.

«Η αίτηση θα πρέπει να κατατεθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι αποδέχονται σιωπηρά τον επανυπολογισμό, ακόμη και εάν υπάρχουν λάθη ή παράνομες κρατήσεις» τονίζει ο κ. Μπόκαρης, υποστηρίζοντας ότι -εάν δεν υπάρξει έκδοση νέας συνταξιοδοτικής απόφασης- οι συνταξιούχοι στερούνται το δικαίωμα να σε αναδρομικά από παράνομες μειώσεις.

O φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης

«Η αίτηση θα πρέπει να κατατεθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019» αναφέρει στο star.gr ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και των ταμείων ΔΕΚΟ να υποβάλλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top